L’autor

CARLOS ALVAREZ-CROS (1954, Sant Feliu de Guíxols) vallridaura@yahoo.es

Biòleg de formació, ha desenvolupat tota la seva vida professional (39 anys) al camp de l’alimentació, a Noel Alimentària, on ha sigut Director Tècnic, Director de Qualitat, Coordinador General de Producció i, finalment, Director de Compres.

L’ornitologia amateur ha estat la seva més gran afició. És membre fundador del Grup de Natura Sterna (1990) i del Comitè Avifaunístic Empordanès (CAE) (2005) en el sí dels quals ha publicat i ha participat en la publicació de diversos documents relacionats amb l’ornitofauna empordanesa.

És anellador expert i empedreït lector d’anelles a distància (més de 16.000 lectures).

Col·laborà amb l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) com a redactor de resums d’algunes espècies als Anuaris d’Ornitologia de Catalunya. També a l’”Atles d’Ocells Nidificants de Catalunya 1999-2002″, a l’”Atles d’ocells de Catalunya a l’hivern 2006-2009″ i a l”Atles d’ocells nidificants de Catalunya 2015-2018″.

Participa, des del seu inici, al SOCC (Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya) i, als treballs de camp dels diferents Atles i és coordinador local dels Censos Internacionals d’Ocells Aquàtics i Marins Hivernants, censos de corb marí gros i gavines.

Juntament amb Fran Trabalon, ha col·laborat amb la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), sent coautor de la “Llista dels ocells de la Garrotxa” i del “Catàleg dels vertebrats de la Garrotxa“.

També, ha portat a terme diverses activitats divulgatives, col·laborant en revistes d’àmbit local i comarcal, en llibres de temàtica ambiental i com a ponent en cicles de conferències. Al 1999 publicà el llibre Els ocells de la vall del Ridaura, l’actualització del qual és l’excusa inicial d’aquest web.

Podeu decarregar-lo clicant sobre la imatge. (177 MB)

Darrerament, també ha col·laborat amb el Comitè Avifaunístic de Catalunya (CAC).

Des de fa molts anys, centra la seva activitat ornitològica (de manera exclusiva) a la vall del Ridaura, al Baix Empordà i, darrerament, s’ha interessat i fa un seguiment de les poblacions de papallones i d’odonats d’aquesta àrea.

ALTRES LLIBRES DE CARLOS ALVAREZ-CROSTambé és el coordinador del llibre LA FAUNA DE LA VALL DEL RIDAURA (COSTA BRAVA). Llibre que es pot adquirir al preu simbòlic de 5€ a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l’Oficina de Turisme i l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Castell-Platja d’Aro.

© Textos i fotografies (si no s’especifica altra cosa): Carlos Alvarez-Cros.
L’autor n’autoritza la seva reproducció per a fins no comercials, sempre que se n’es- pecifiqui la font.
Tota la resta d’imatges són propietat dels seus autors. Queda prohibida la seva utilit- zació sense el seu consentiment exprés.